instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

Rekonstruisana sala za fiskulturu i dodatne prostorije u Gimnaziji Bečej

TV Bečej • Vukašin Ljubojev • 27. oktobar 2021. • 15:23 •

Rekonstruisana sala za fiskulturu i dodatne prostorije u Gimnaziji Bečej

Gimnazija Bečej danas proslavlja 96 godina rada i postojanja, a tim povodom svečano je otvorena rekonstruisana sala za fiskulturu, sa pripadajućim prostorijama.

Vrednost ovog ulaganja iznosi milion i po dinara, a novac je izdvojen iz budžeta Opštine Bečej i od roditeljskog dinara, a pomoć u vidu materijala škola je dobila i od preduzeća „Knott autoflex“.

U sali je zamenjen pod, ofarbani su zidovi, stolarija i radijatori. Osim toga, urađena je i nova kancelarija za profesore, rekonstruisana svlačionica za učenike, i napravljen prostor koji će se koristiti za skladištenje sprava za gimnastiku, koje škola planira da nabavi u narednom periodu, ali i prostor za otvaranje trim kabineta za potrebe novootvorenog sportskog odeljenja.

Gimnazija Bečej želi da spoji zdravlje, sport i obrazovanje, koji predstavljalju važne činioce za kvalitetan život i razvoj svakog mladog čoveka.

Rekonstruisanu salu za fiskulturu ubuduće neće koristiti samo učenici ove škole, već i sportisti iz lokalnih klubova, udruženja i ogranizacija, kazao je član Opštinskog veća za sport, omladinu i turizam, Dane Mandić i dodao da je lokalna samouprava školi poklonila i sportsku opremu u vrednosti od 35.000 dinara.

Mandić je naglasio da je obaveza lokalne samouprave da obnavlja škole i školske sale. On je ujedno podsetio da je u prethodnom periodu rekonstruisana OŠ „Zdravko Gložanski“ u Bečeju i Radičeviću, zatim škola u Mileševu, deo Ekonomsko-trgovinske škole Bečej sa dvorištem, fiskulturne sale OŠ „Šamu Mihalj“ i OŠ „Petefi Šandor“, te da će u narednom periodu biti realizovana kapitalna investicija temeljne rekonstrukcije OŠ „Sever Đurkić“.

Kada je reč o ulaganjima, danas su u Pokrajinskoj vladi potpisani ugovori za ugradnju podizne platforme za prevoz osoba u invalidskim kolicima u ŠOSO „Bratstvo“, kao i za sanaciju i održavanje mokrih čvorova u osnovnim školama.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad