instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

Otvorena izložba “Kada je svet stao, one nisu”

TV Bečej • Vukašin Ljubojev • 18. novembar 2021. • 14:48 •

Otvorena izložba “Kada je svet stao, one nisu”

“Kada je svet stao, one nisu” naziv je izložbe koja je otvorena u Galeriji krug u Bečeju.

Reč je o izložbi koja slavi i odaje priznanje svim ženama liderkama tokom krize izazvane Covid-19, od medicinske sestre i nastavnice do apotekarke i prodavačice. U pitanju su umetničke fotografije velikog formata 10 žena iz Srbije iz svih sfera života koje su dale primer i doprinele boljem funkcionisanju i bržem oporavku našeg društva tokom pandemije.

Izložba se sastoji od umetničkih foto i audio priča 10 žena iz Srbije iz različitih sfera života koje su svojim profesionalnim kao i ličnim zalaganjem dale nemerljiv doprinos tokom pandamije korona virusa.

Sa ovom postavkom poistovetile su se mnoge sugrađanke koje su prisustvovale otvaranju izložbe. Među njima je i Dobrila Đin iz Bačkog Gradišta.

Autor fotografija je Igor Mandić, poznati srpski fotograf sa više od 25 godina iskustva i brojnim svetskim izložbama. Autorka propratnih audio priča je novinarka Sandra Mandić, koja je razgovarala sa svim ženama, snimila i pripremila njihove priče u kojima govore o izazovima sa kojima su se susretale u prethodnoj godini.

Izložba je nastala pod pokroviteljstvom Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost i Ministarstva za evropske integracije u saradnji sa agencijom Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena (UN Women) i Delegacijom Evropske unije.

Izložba će biti otvorena do 26. novembra.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena