instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

Petnaest godina kontinuiranog rada i zalaganja za bolje uslove za mlade

TV Bečej • Vukašin Ljubojev • 1. decembar 2021. • 14:41 •

Petnaest godina kontinuiranog rada i zalaganja za bolje uslove za mlade

Kancelarija za mlade opštine Bečej proslavila je 15 godina rada i postojanja.

Od ove godine, jedna od najaktivnijih kancelarija za mlade u Srbiji, funkcioniše u novom prostoru, koji je namenjen za okupljanje mladih, nevladinih organizacija koje se bave mladima i svih onih u čijem fokusu je kreiranje sadržaja za omladinu na teritoriji opštine Bečej.

Mandić je naglasio da Kancelarija za mlade danas predstavlja snažan operativan i kreativan mehanizam lokalne samouprave, kao i da se kroz finansijsku podršku viših nivoa vlasti, ali i sredstvima iz sopstvenog budžeta, kontinuirano ulaže u kapacitete koji su od značaja za mlade sa teritorije opštine Bečej.

Govoreći o omladinskim prostorima na teritoriji opštine Bečej, Mandić je kazao da će u narednom periodu mladi u Mileševu i Radičeviću dobiti prostor za okupljanje, druženje i realizaciju aktivnosti, kao što je to slučaj sa mladima u Bačkom Petrovom Selu i Bačkom Gradištu.

Povodom jubileja upriličeno je proglašenje pobednika ovogodišnjeg foto-konkursa pod nazivom „Bečej noću“. Među 40 prijava, stručni žiri odabrao je najkvalitetnije i najkreativnije radove, a najbolji među najboljima dobio je fotoaparat.

Istekom ove kalendarske godine ističe i Lokalni akcioni plan za mlade. Sednica Saveta za mlade zakazana je za 6. decembar kada će biti doneta strategija koja se odnosi na reviziju i izradu LAP-a.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena