Srpski Magyarul
 
Srpski Magyarul

Društvo

Dvadeset i šest porodica dobilo kuću na selu u opštini Bečej

TV Bečej • Vukašin Ljubojev • 17. decembar 2021. • 13:23 •

Dvadeset i šest porodica dobilo kuću na selu u opštini Bečej

U okviru Konkursa za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom na teritoriji Republike Srbije za 2021. godinu, koji je ove godine objavilo Ministarstvo za brigu o selu, 26 građana opštine Bečej dobilo je krov nad glavom.

Kupljene kuće uglavnom se nalaze u Bačkom Petrovom Selu i Bačkom Gradištu, a ukupna vrednost sredstava opredeljenih po ovom konkursu iznosi 260.000 evra.

Kuće koje su prodate bile su u vlasništvu građana koji su otišli da žive u inostranstvo ili su ih, pak, nasledili i nisu ih koristili. Osim stanovnika opštine Bečej, svoj dom u našoj opštini pronašli su i građani sa drugih područja.

Isidora Stojković, nekadašnja žiteljka Vranja, zahvaljujući ovom konkursu kupila je kuću od stotinak kvadrata u Poljanicama.

Kupovinom kuće na selu veličine 280 kvadrata, bračni par Danica Stepanović i Serdian Ramadani, roditelji dvoje dece i trećeg na putu, započeli su samostalan porodičan život u Bačkom Petrovom Selu.

Predsednik opštine Bečej najavio je da će lokalna samouprava i naredne godine učestvovati na ovom konkursu, te pozvao građane da se uključe i da konkurišu za kupovinu kuća na selu.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad