instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

Skoro 300 novogodišnjih paketića za decu koja žive u ekstremnom siromaštvu

TV Bečej • Vukašin Ljubojev • 17. decembar 2021. • 13:26 •

Skoro 300 novogodišnjih paketića za decu koja žive u ekstremnom siromaštvu

Društvo prijatelja dece opštine Bečej i ove godine obezbedilo je novogodišnje paketiće za decu koja žive u uslovima ekstremnog siromaštva.

Deda Mraz je obradovao ukupno 294 mališana, a poklone su dobili deca i članovi porodice iz programa socijalno-pedagoške podrške, deca koja žive u naseljenim mestima u saradnji sa Dečijim dispanzerom i deca sa teritorije prve i treće MZ u saradnji sa tamošnjim Savetima, koji su inicirali i izrazili želju da učestvuju u ovoj akciji.

Podela paketića započeta je na teritoriji III Mesne zajednice u dvorištu Biblioteke igračaka u Novom selu u domu “Fekete Maćaš”.

Deca nisu krila zadovoljstvo što ih je i ove godine posetio Deda Mraz i što su u susret predstojećim praznicima dobili lepe darove.

Inače, paketići su obezbeđeni iz donacija građana Bečeja, akcijom "Deca-deci" tokom Dečije nedelje, donacijom Grupe građana iz Nemačke, donacijom članova Plesnog kluba "Max dens", donacija Saveta I Mesne zajednice i donacija  Saveta III Mesne zajednice.

Šormaz je istakla da postoji i inicijativa II MZ i Crvenog krsta Bečej da se ova akcija sprovede i na teritoriji II Mesne zajednice.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad