instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

Monografija fudbala u Bečeju 1911-1975. u čast 110. godišnjice

TV Bečej • Vukašin Ljubojev • 20. decembar 2021. • 11:57 •

Monografija fudbala u Bečeju 1911-1975. u čast 110. godišnjice

Monografija fudbala u Bečeju za period od 1911. do 1975. svečano je predstavljena u velikoj sali Skupštine opštine Bečej. Autori ovog istorijskog dela su Nedeljko Stojković i Boris Lozanov, a štampanje ovog izdanja finansijski je podržala Opština Bečej.

Podršku pri stvaranju ove monografije dali su fudbalski veterani našeg grada i njihove porodice, a sam proces prikupljanja materijala i pisanja knjige trajao je tri meseca. Monografija je objavljena u godini kada je navršeno 110 godina od donošenja prve fudbalske lopte u Bečej.

Iza ove monografije stoji predani rad istoričara Nedeljka Stojkovića, koji je prikupio značajnu istorijsku građu i napisao knjigu, dok je fotografijama Borisa Lozanova vizuelno obogaćeno delo koje na zanimljiv način dokumentuje najznačajnije događaje i najveća imena bečejskog fudbala.

Delo je napisano na 160 strana i govori o počecima fudbala u Bečeju, zatim razvoju ovog sporta, a sadrži više od 80 autentičnih fotografija, amblema i zastavica koje su kapiteni pre utakmica razmenjivali.

Na promociji monografije osim autora prisutnima se obratio i Dane Mandić, član Opštinskog veća za sport, omladinu i turizam, koji je istakao da su dela poput ove monografije veoma značajna za celu opštinu i sve nas, jer će ona ostati u amanet budućim generacijama i negovati uspomenu na one koji su stvarali istoriju.

U okviru ove promocije, veteranima ovog sporta uručene su zahvalnice za uložene napore i postignute rezultate na unapređenju fudbala u Bečeju.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad