instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

Lane povećan broj prekršajnih zahteva za neplaćanje poreza na imovinu

TV Bečej • Redakcija TV Bečej • 8. februar 2022. • 11:27 •

Lane povećan broj prekršajnih zahteva za neplaćanje poreza na imovinu Snežana Bašić, predsednica Prekršajnog suda Bečej

Prekršajni sud u Bečeju u toku 2021. godine imao je 4.316 predmeta u radu, od kojih je rešeno 3.386. Predsednica ovog pravosudnog organa, Snežana Bašić, zadovoljna je, kako je navela, tradicionalno dobrim rezultatima koje svake godine beleži Prekršajni sud.

Više od polovine predmeta tiču se prekršaja iz oblasti saobraćaja, zatim oko 30 odsto su predmeti remećenja javnog reda i mira koji se odnose na najteža dela  - izazivanje tuče i učestvovanje u tuči, kao i bilo koja vrsta nasilja.

Sanitarna inspekcija je svim prekršajnim sudovima podnosila zahteve za pokretanje prekršajnog postupka za kršenje raznih vrsta epidemioloških mera koje su bile propisivane u skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom.

Najviše se kršila mera kućne izolacije, koja je građanima izricana pri ulasku u zemlju. Međutim, najveći broj presuda je bio oslobađajući zbog neodgovarajućih podataka o adresama boravka za građane kojima je izrečena mera.

Prekršajni sud u Bečeju ima pet sudija, a osim dobrih rezultata u radu, predsednica Bašić je zadovoljna i investicionim radovima u prethodne tri godine, koji su osim centralne zgrade, obuhvatili i odeljenja.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena