instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

Polovinom godine konkurs za građane za energetsku sanaciju objekata

TV Bečej • Zorana Ljubojev • 21. mart 2022. • 11:52 •

Polovinom godine konkurs za građane za energetsku sanaciju objekata Svetlana Vuletić, zamenica predsednika opštine Bečej (TV Bečej)

Odbornici Skupštine opštine Bečej usvojili su predlog odluke o prvom rebalansu budžeta, u koji je uvršteno pet miliona dinara, dobijenih od Ministarstva rudarstva i energetike, za finansiranje programa energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova.

Opština Bečej je izdvojila isto toliko novca, pa će tako u ovoj godini za te namene biti utrošeno 10 miliona dinara. U narednom periodu lokalna samouprava će od resornog ministarstva dobiti smernice za izradu Pravilnika, kojim će biti definisani uslovi i način na koji građani mogu ostvariti ovo pravo, kao i postupak odabira izvođača radova.

Građani novac neće dobijati na svoje račune, već će Opština na osnovu predračuna isplaćivati sredstva direktno izvođaču radova, kojeg su građani izabrali.

Odbornici su usvojili i plan i program rada Gradskog pozorišta Bečej. U budžetu su predviđena sredstva za održavanje Bečejskog festivala monodrame, koji ove godine slavi deset godina, zatim za održavanje Kontra festa, književnih večeri, tribina, funkcionisanje bioskopa, gradskog kamernog hora i za potrebe pozorišnih produkcija.

Opština Bečej je ove godine konkurisala pri Ministarstvu kulture i informisanja na projektu „Gradovi u fokusu“ za sanaciju krova Gradskog pozorišta.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena