instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

Na inicijativu roditelja uređeno dvorište vrtića “Čarolija”

TV Bečej • Zorana Ljubojev • 8. april 2022. • 13:51 •

Na inicijativu roditelja uređeno dvorište vrtića “Čarolija”

Zahvaljujući inicijativi koju su pokrenule tri mame iz Bačkog Petrovog Sela i podršci Opštine Bečej, četrdesetoro dece od jaslenog do predškolskog uzrasta od nedavno ima bolje uslove za boravak u dvorištu vrtića „Čarolija“ u tom naseljenom mestu.

Mila Topalski, Danijela Dokić i Daniela Đeri došle su na ideju da, najpre, animiraju ostale roditelje i da zajedničkim snagama pokrenu akcije uređenja dvorišnog prostora i okoline vrtića.

Opština Bečej obezbedila je finansijsku podršku za izvođenje radova. Pored toga, u ovaj objekat je pristigao novi mobilijar, dvorišne sprave za igranje, lopte, kao i stoličice za radne sobe.

Predškolsku ustanovu „Labud Pejović“ u Bačkom Petrovom Selu pohađa 170 dece, raspoređenih u četiri objekta. Vrtić „Čarolija“ pohađa šesnaestoro dece jaslenog uzrasta i dvadeset četvoro dece od tri do šest godina.

Roditelji kažu da imaju još mnogo ideja kako bi deci ulepšali boravak u vrtiću. Planiraju da od drvenih paleta i automobilskih guma naprave različite interesantne predmete za dečije aktivnosti, ali i da dvorištu daju umetnički pečat.

U vrtiću „Čarolija“ takođe će biti promenjene i sve ljuljaške, kao i klupe.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad