instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

Bečej domaćin finalnog takmičenja iz poznavanja životne sredine

TV Bečej • Agota Varga • 12. april 2022. • 07:51 •

Bečej domaćin finalnog takmičenja iz poznavanja životne sredine

U organizaciji Udruženja prosvetnih radnika Mađara u Vojvodini finale takmičenja iz poznavanja životne sredine, koje ima desetogodišnju tradiciju, ove godine je održano u Bečeju u Osnovnoj školi ”Petefi Šandor”.

U polufinalu ovog takmičenja u onlajn formi učestvovalo je 27 ekipa iz Vojvodine i inostranstva, od kojih se 14 ekipa plasiralo u finale.

Takmičenje se sastojalo od predavanjao ekologiji, testa znanja iz oblasti ekologije i očuvanja životne sredine, kao i radionica, gde su devojčice farbale jaja, a dečaci pravili mirišljavu vodu od ljubičice za Uskrs.

Tri najbolja đaka IV b razreda OŠ „Petefi Šandor” Ema Kapor, Đenđi Fain i Petra Butaš predstavljali su svoju školu na ovom takmičenju, a njih je pripremala učiteljica Sabina Sič.

Ovakva i slična takmičenja i predavanja su veoma značajna, istakao je Zoltan Molnar predsednik Centra za edukaciju o životnoj sredini iz Šomoša iz Mađarske. On je dodao da održivost i ekološko obrazovanje još uvek nisu na odgovarajućem nivou prisutni u javnom obrazovanju, te je sa tog aspekta izuzetno važno da se osnaže prosvetni radnici, koji se bave tim temama, bilo kroz takmičenja ili kroz predavanja.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena