instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

Komšije kuvale za komšije i skupile novac za uređenje naselja

TV Bečej • Zorana Ljubojev • 23. maj 2022. • 09:44 •

Komšije kuvale za komšije i skupile novac za uređenje naselja

Akcijom „Komšije kuvaju za komšije“ stanovnici naselja Sever Đurkić otvorili su sezonu druženja i manifestacija u tom delu Bečeja.

Najsložnijim naseljem širio se miris izvrsnih jela. Komšije su u katlankama za nedeljni ručak kuvale riblju čorbu, gulaš, kupus sa ovčetinom i pasulj, a pripremali su i deserte poput palačinki i bakinih kolača.

Iako je u prvom planu bilo druženje, organizatori su iskoristili ovu priliku da od prodaje hrane i pića prikupe novac za kupovinu cveća, zelenila i uređenje naselja.

Druženju su se naročito obradovali najmlađi stanovnici ovog naselja, kao i deca iz drugih delova Bečeja, ali i okoline.

Druženje komšija počelo je pre dve godine, kada su započeli sa akcijama uređenja prostora i dokazali da zajedničkim snagama mogu uraditi mnogo toga kako bi im boravak u naselju bio što bolji i kvalitetniji. Uredili su sportski teren, ozelenili prostor, postavili klupe, betonirali staze, ali i izdejstvovali da im lokalna samouprava izgradi dečije igralište.

U naselju Sever Đurkić kažu da će tokom leta organizovati humanitarne turnire, kao i druge manifestacije pomoću kojih će prikupljati sredstva za dalje uređenje prostora.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad