instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

Građanima približili koncept policije u zajednici i konkurs za upis u COPO

TV Bečej • Vukašin Ljubojev • 25. maj 2022. • 12:10 •

Građanima približili koncept policije u zajednici i konkurs za upis u COPO

Policijski službenici u Bečeju danas su u okviru informativnog punkta, postavljenog u centru Bečeja, razgovarali sa sugrađanima sa ciljem da im približe koncept policije u zajednici, dok su maturantima u Gimnazije u Bečeju skrenuli pažnju na pojačanu kontrolu vozača početnika u saobraćaju, i poštovanje svih saobraćanih propisa kako u narednim danima kada će imati maturske večeri, tako i u ostatku vozačke karijere.  

Koncept policije u zajednici se zasniva na ideji da policajci i građani rade zajedno, odnosno da na različite kreativne načine rešavaju probleme na nivou lokalne zajednice koji su vezani za kriminal, strah od kriminala, različite društvene poremećaje i druge bezbednosne izazove.

Takođe, oni su zainteresovanim sugrađanima u centru grada i učenicima četvrtih razreda Gimnazije predočili konkurs za upis polaznika u Centar za osnovnu policijsku obuku (COPO), koji je nedavno raspisalo Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Reč je o stručnom osposobljavanju za obavljanje poslova i zadataka uniformisanog policijskog službenika i to za potrebe svih 27 policijskih uprava u Srbiji.

Svi zainteresovani, koji ispunjavaju uslove za upis, mogu da se prijave do 7. juna ove godine.

Od 780 polaznika Centra za policijsku obuku, 230 će se stručno osposobljavati za obavljanje poslova i zadataka uniformisanog policijskog službenika na radnom mestu policajac, 220 saobraćajni policajac i 330 na radnom mestu granični policajac.

Kandidati za polaznike imaju mogućnost da se prilikom prijave na konkurs izjasne za koje radno mesto žele da prođu stručno osposobljavanje.

Uslovi konkursa mogu se naći na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova www.mup.gov.rs  i sajtu Centra za osnovnu policijsku obuku www.copo.edu.rs.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena