dragan-milosav-dvostruki-prvak-republickog-takmicenja-mislisa
instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

Dragan Milosav dvostruki prvak republičkog takmičenja „Misliša“

TV Bečej • Vukašin Ljubojev • 26. maj 2022. • 08:28 •

Dragan Milosav dvostruki prvak republičkog takmičenja „Misliša“

Dragan Milosav jedan od najmlađih učenika OŠ "Sever Đurkić" iz Bečeja jedini je učenik trećeg razreda iz cele Srbije koji je drugu godinu za redom, sa maksimalnim brojem bodova na finalnom republičkom takmičenju „Misliša“, osvojio 1. mesto.

„Misliša“ je nacionalno matematičko takmičenje za učenike osnovnih i srednjih škola svih razreda, koje od 2006. godine organizuje matematičko društvo "Arhimedes" iz Beograda.

Uslov za učešće na ovom velikom takmičenju je bio da na osnovnom nivou matematičkog takmičenja „Misliša“ učenik ima ostvaren maksimalan broj bodova.

Kako ističu iz ove osmoletke, Bečej treba da se ponosi ovim dečakom, koji je na dostojan način predstavio svoju školu i celu opštinu i ostvario do sada neviđen uspeh. Takođe, Dragan pored posebne zainteresovanosti za matematiku, ima veliko interesovanje za oblast nauke. Ipak, kako kaže Radaković, pored želje za edukacijom i upijanjem novog znanja, Dragan je pre svega dobro dete i odličan drug.

Učiteljica Danica i mali Dragan nastavljaju sa vežbanjem novog gradiva i usavršavanjem, kako bi i sledeće godine sa nekih novih takmičenja doneli ovako zlatna i velika priznanja.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad