Srpski Magyarul
 
Srpski Magyarul

Društvo

Aprilske penzije za zaposlene u potpunosti isplaćene iz budžeta Fonda

TV Bečej • Redakcija TV Bečej • 7. jun 2022. • 11:37 •

Aprilske penzije za zaposlene u potpunosti isplaćene iz budžeta Fonda

Isplata aprilskih penzija za kategoriju zaposlenih realizovana je u potpunosti iz sredstava Fonda PIO i za tu namenu Fond nije povukao ni jedan dinar dotacija iz budžeta Republike Srbije, izjavio je Relja Ognjenović, zamenik direktora Fonda PIO.

Ovo su izuzetno povoljni pokazatelji koji su direktni indikatori ekonomske politike koju vodi Republika Srbija i koja pokazuje pravi efekat kroz funkcionisanje penzijskog sistema.

„Ukupno naplaćeni doprinosi za penzijsko i invalidsko osiguranje u periodu od 1. januara do 31. maja 2022. godine su za 3,3 milijarde viši od planiranih Finansijskim planom, a u odnosu na prvih pet meseci 2021. godine u ovoj godini je naplaćeno više izvornih prihoda za 20,5 milijardi dinara. Finansijska struktura Fonda PIO danas je vrlo povoljna i nije iznenađenje što smo isplatu penzija za kategoriju zaposlenih, koji su najbrojniji i čine 85% ukupnog broja penzionera, isplatili u celini iz izvornih prihoda Fonda“ – objašnjava Ognjenović.

Ognjenović podseća da je 2021. godine Fond PIO prvi put, posle nekoliko decenija, za dva meseca isplatio penzije korisnicima iz kategorije zaposlenih bez angažovanja budžetskih sredstava, a na nivou cele 2021. godine dotacije iz budžeta su svedene na 14,8%. Ukoliko se nastavi ovaj trend u naplati doprinosa i porastu broja zaposlenih, realno je da će u ovoj godini finansijska struktura Fonda PIO biti još povoljnija.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad