instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

Odgovor na peticiju roditelja: Traži se rešenje za decu vrtića „Sunčica“

TV Bečej • Zorana Ljubojev • 24. jun 2022. • 09:57 •

Odgovor na peticiju roditelja: Traži se rešenje za decu vrtića „Sunčica“ Objekat "Sunčica" (TV Bečej)

Roditeljima dece koja pohađaju PU „Labud Pejović“ u Donjem gradu i u Novom selu u Bečeju, saopšteno je da njihova deca u julu mesecu i u prve dve nedelje avgusta neće moći da idu u svoje matične vrtiće u pomenutim delovima grada, već u grupe u objektu predškolske ustanove u centru.

Nezadovoljni ovom situacijom, roditelji deca koja pohađaju vrtić „Sunčica“ u Donjem gradu, predali su peticiju predškolskoj ustanovi koju je potpisalo 29 roditelja, za ukupno 39 dece.

Predškolska ustanova je od 30. maja do 3. juna anketirala roditelje, čija deca idu u celodnevni boravak,  o tome koja deca će ići u vrtić i tokom letnjeg raspusta, kako bi izvršili potrebnu organizaciju rada i kadrovskih kapaciteta, kao i poručivanje namirnica.

Na osnovu toga, utvrđeno je da se za jul prijavilo 25 dece, od toga 12-oro jaslenog uzrasta i 13-oro dece od 3 do 6 godina. Za avgust je prijavljeno 19-oro dece, 9 jaslenog i 10 starijeg uzrasta.

Tokom godine, celodnevni boravak pohađa oko 600 dece iz Bečeja, Bačkog Gradišta I Bačkog Petrovog Sela. Za jul se prijavilo oko 330 dece, a za avgust oko 250.

Mitić je istakla da je i prethodnih godina ustanova tokom leta organizovala dežurne objekte zbog manjeg broja dece koja pohađaju vrtić u tom periodu, kao i zbog smanjenih kadrovskih kapaciteta.

Inače, vrtić “Sunčica” tokom čitave godine pohađa oko 100 dece, od toga njih 55 ide u celodnevni boravak i raspoređeni su u jednu jaslenu grupu i dve uzrasta od 3 do 6 godina.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena