instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

Lule bračnog para Đuragin najtraženije u Americi

TV Bečej • Zorana Ljubojev • 13. jul 2022. • 11:16 •

Lule bračnog para Đuragin najtraženije u Americi Darko i Sanela Đuragin (TV Bečej)

Bračni par iz Bečeja, Darko i Sanela Đuragin pre skoro godinu dana iz hobija su započeli da se bave ručnom izradom lula. Reč je o svojevrsnim umetničkim delima, koja su izuzetno cenjena na inostranom tržištu, najviše u Americi.

Sve je krenulo spontano kada je Darko i sam poželeo da uživa u luli, a nije bio zadovoljan odnosom cena i kvaliteta na našem tržištu. Počeo je da se edukuje koristeći sve dostupne informacije na internetu i proveo sate isprobavajući različite tehnike u svojoj radionici.

Prve lule Darko je poklonio prijateljima, čije pozitivne reakcije i oduševljenja su mu dali vetar u leđa da počne ozbiljnije da se bavi ovim umetničkim zanatom. Ubrzo potom, u poslu mu se priključila supruga Sanela, koja je zadužena za završnu obradu.

Za izradu svetskih primeraka koristi se briar, koren biljke koja je kod nas poznatija kao vres. Ukoliko želite da budete priznati u ovom poslu, primorani ste da materijale uvozite iz inostranstva, jer ih na domaćem tržištu nema.

Đuragini su se proslavili u svetu lulaša zahvaljujući modelu koji su nazvali stonoga.

Za godinu dana bračni par Đuragin uspeo je da napravi šezdesetak lula i sve su pronašle svoje vlasnike u inostranstvu. Najviše ih kupuju Amerikanci, zatim Englezi, Poljaci, Švajcarci, a od nedavno su pojedini primerci završili u Vijetnamu i Singapuru.

Intervju sa Darkom i Sanelom Đuragin možete pogledati večeras od 20 časova u emisiji „Bečejski ugao“.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena