instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

KROZ BEČEJ: Svoju kreativnost Milijana Tarbuk neguje praveći moderne ceger-tašne

TV Bečej • Zorana Ljubojev • 28. jul 2022. • 09:00 •

KROZ BEČEJ: Svoju kreativnost Milijana Tarbuk neguje praveći moderne ceger-tašne Milijana Tarbuk (TV Bečej)

U želji da napravi nešto za svoju porodicu i svoj dom Milijana Tarbuk iz Bečeja je pre tri godine počela da se bavi šivenjem. Inače grafičar po struci, Milijana je sebe pronašla u ovom poslu, nakon što je završila kurs za krojača.

Mašinu je dobila od svoje majke, koja se inače u slobodno vreme bavila ovim poslom. Naša sagovornica je najpre krenula da pravi nadstolnjake, da bi kasnije počela da šije moderne ceger-tašne, ali i druge dekorativne predmete za kuću.

Pozitivne reakcije prijatelja, ali i okoline, dali su vetar u leđa našoj sagovornici da nastavi da se bavi ovim zanatom. Ideje su vremenom krenule da se rađaju same, a Milijanina želja bila je da svaki proizvod bude unikatan i drugačiji od prethodnog.

Milijana takođe pravi posteljine, jastučnice, dekorativne jastučiće – sve ono što jedan dom čini lepšim, prijatnijim i udobnijim.

Ipak, prioritet su joj kaže platneni cegeri, torbice i platnene korpice.

Dela naše sugrađanke najčešće se kupuju kao pokloni dragim ljudima i kao znak pažnje.

Milijana uživa u ovom poslu, koji joj pruža mnogo prostora da ispolji svoju kreativnost. Želja joj je, kaže, da se mahom usmeri na platnene cegere.

Tekst je realizovan u okviru projekta „Kroz Bečej”, koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta opštine Bečej. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad