instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

KROZ BEČEJ: SOŠO „Bratstvo“ dobija novu senzornu sobu od Ambasade Poljske

TV Bečej • Vukašin Ljubojev • 3. avgust 2022. • 12:57 •

KROZ BEČEJ: SOŠO „Bratstvo“ dobija novu senzornu sobu od Ambasade Poljske

Ambasada Poljske u Beogradu 27. jula na konkursu za realizaciju projekata finansiranih u okviru poljske razvojne saradnje Ministarstva spoljnih poslova te zemlje, dodelila je ugovor o opremanju senzorne sobe ŠOSO „Bratstvo“ Bečej u okviru konkursa vezanog za zdravstvenu zaštitu i jednake šanse u obrazovanju.

Na sastanku su pored direktora škole Zoltana Horvata i njegovog pomoćnika Radina Matea, prisustvovali i ambasador Poljske Rafal Perl, savetnik za ekonomska i politička pitanja Adrijan Klečinjski i koordinator za javnu diplomatiju Katarina Vukašinović.

Centralni objekat škole od 2016. godine poseduje već jednu delimično opremljenu senzornu sobu, dok će nakon realizacije ovog projekta dobiti drugu, potpuno opremljenu, po svim svetskim standardima i zahtevima koji zadovoljavaju rad sa decom, ali u objektu koji se nalazi u Picoderu.

Kako ističe Horvat, senzornu sobu koristiće isključivo učenici škole, jer zbog smanjenog kadra ne postoji mogućnost da i druga deca dobiju adekvatnu podršku.

Inače, godinama unazad se najavljuje rekonstrukcija objekta u ulici Đure Jakšića, koji pohađa devedesetak učenika iz naše ali i drugih opština. Krajem prošle godine sačinjen je novi projekat,  koji predviđa da radovi budu izvedeni u vrednosti od 130 miliona dinara.

Podsetimo, škola je letos dobila od pokrajine 250 hiljada dinara za nabavku školske opreme u vidu novih školskih klupa, stolica i ormarića koji će koristiti sadašnji i budući učenici sva tri odeljanja u centralnom objektu od prvog septembra.

Što se tiče budućih đaka, kako osnovnoškolskog tako i srednjoškolskog uzrasta, Horvat kaže da su i više nego zadovoljni upisnim rokom.

Tekst je realizovan u okviru projekta „Kroz Bečej”, koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta opštine Bečej. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena