Srpski Magyarul
 
Srpski Magyarul

Društvo

Svečano otvoren sedmi „Bečej folk fest“

TV Bečej • Zorana Ljubojev • 14. avgust 2022. • 10:37 •

Svečano otvoren sedmi „Bečej folk fest“

Tradicionalnom povorkom ulicama grada, otpočeo je sedmi Međunarodni festival folklora „Bečej folk fest“. Nakon defilea i predstavljanja učesnika publici, usledio je koncert ansambala iz Rumunije, Slovačke, Slovenije, Bosne i Hercegovine, MKD “Petefi Šandor” Bečej i domaćina KUD „Đido“.

„Bečej folk fest“ svečano je otvorio Dane Mandić, član Opštinskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam. On je u svom obraćanju poželeo dobrodošlicu gostujućim ansamblima i publici koja je i ovoga puta u velikom broju došla da podrži ovu tradicionalnu manifestaciju.

Posetioci festivala i ove godine imaju prilike da se upoznaju sa različitim kulturama, da upoznaju različite običaje, igre, pesme i narodne nošnje iz različitih zemalja Evrope, ali i Severne Amerike.

Večerašnji koncert rezervisan je za nastup profesionalnog ansambla „Venac“ iz Prištine, južne srpske pokrajine Kosovo i Metohija.

Trećeg i četvrtog dana publici će se predstaviti folklorni ansambli iz Slovenije, Bugarske, Meksika, dok je nastup AKUD “Sonja Marinković” iz Novog Sada zakazan trećeg dana festivala.

Koncerti počinju u 20 časova.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad