Srpski Magyarul
 
Srpski Magyarul

Društvo

Uspešan humanitarni vašar u Karitasu u Bečeju

TV Bečej • Agota Varga • 16. avgust 2022. • 07:55 •

Uspešan humanitarni vašar u Karitasu u Bečeju

U organizaciji likovne sekcije „Duga“ Mađarkskog kulturnog društva „Petefi Šandor“ Bečej, volontera Pokreta Fokolara i Karitasa, minule subote održan je drugi po redu humanitarni vašar u dvorištu organizacije Karitas u Bečeju.

Humanitarni vašar je organizovan sa dva cilja i povoda, te će tako iznos od prodatih stvari za kuću, obuće i garderobe biti iskorišćen za nastavak dobrovoljnih radionica tokom školske godine u prostorijama organizacije Karitas u Bečeju, koje su inače namenjene osobama sa invaliditetom.

Interesovanje je veliko i postoji potreba za ovakvim vašarima, rekla je Roža Gulič, volonterka Karitasa, jer naši sugrađani pored dobročinstva mogu i sebi da obezbede određene neophodne stvari, dodajući da iz tog razloga planiraju da organizuju slične humanitarne vašare i u buduće, svakog meseca ili svaka dva meseca.

Inače organizacija Karitas u Bečeju trenutno ima 11 korisnika iz Bečeja i Bačkog Gradišta, koji učestvuju na radionicama sa velikim entuzijazmom.

U okviru drugog cilja vašara, bečejski slikari su izložili oko pedestak svojih radova, koje su prodavali putem aukcija, a sakupljeni novac će usmeriti za lečenje jednog njihovog člana.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad