pozar-na-deponiji-botra-u-beceju-danima-tinja
instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

Požar na deponiji „Botra“ u Bečeju danima tinja

TV Bečej • Zorana Ljubojev • 12. septembar 2022. • 14:04 •

Požar na deponiji „Botra“ u Bečeju danima tinja

Požar na deponiji Botra u Bečeju skoro nedelju dana tinja. Iz „Potisja-Bečej“, koje rukovodi deponijom, kažu da je u pitanju manji požar koji je nastao u telu deponije i procene su da je zahvatio desetak metara kvadratnih ispod površine smetlišta.

Primećen je u jutarnjim časovima u utorak 6. septembra i od tada pa do danas traje gašenje i saniranje.

U toku jučerašnjeg i današnjeg dana u biotrnove oko mesta gde je izbio požar, kao i u iskopinama, ubačeno je oko 1.500 kilograma suvog leda.

Jutros je sprovedeno termovizijsko snimanje tela deponije, a prema preliminarnim izveštajima uočeno je da je temperatura tela deponije porasla u odnosu na prethodno snimanje koje je sprovedeno 28. jula.

Merenje temperature deponije biće ponovljeno krajem ove nedelje, kada će se ujedno u biotrnovima meriti koncentracija gasova.

Inače, o ovoj situaciji obavešten je Opštinski štab za vanredne situacije i vatrogasci. U „Potisju“ najavljuju da će u toku sutrašnjeg dana na deponiju stići i cisterna sa vodom kapaciteta 8 hiljada litara, koju će za te potrebe iznajmiti, jer, prema rečima direktora Feješa, vatrogasci nemaju odgovarajućih kapaciteta, dok je cisterna u „Vodokanalu“ u kvaru.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad