prvi-festival-nauke-pipetina-kruna-delovanja-u-nasem-gradu
instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

Prvi festival nauke „Pipetina“ kruna delovanja u našem gradu

TV Bečej • Vukašin Ljubojev • 14. septembar 2022. • 13:19 •

Prvi festival nauke „Pipetina“ kruna delovanja u našem gradu

Društvo za razvoj i promociju nauke „Pipeta” koje već četvrtu godinu za redom kroz naučne interaktivne i kreativne radionice pomaže deci u odrastanju, razvijanju i unapređivanju sposobnosti, održalo je svečanost u prostorijama Kancelarije za mlade povodom završetka jednog od ciklus, tim povodom mališani su nagrađeni poklonima i zahvalnicama za uspešno savladane radionice i doprinos promociji nauke.

Kako ističu iz ovog društva, cilj ,,Učenje putem otkrića” koje se temelji na konstruktivizmu, a deca treba da uspostave interakciju sa svojim okruženjem i to tako što stvaraju, otkrivaju i manipulišu objektima, dolazeći do pitanja kroz eksperiment.

Nakon završetka ovog ciklusa, kreće se u novi, a pored toga Društvo za razvoj i promociju nauke „Pipeta” priprema veliki naučno istraživački događaj u našem gradu, gde se očekuje veliki broj kako mladih tako i starijih posetilaca.

Kako ističu iz „Pipete“, uvek su spremni i radi da otvore vrata novim malim pronalazačima i naučnicima, da ih uvedu u svet biologije, hemije i fizike na jedan svojstven, zanimljiv i specifičan način.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad