kroz-forum-pozoriste-do-resenja-problema-iz-svakodnevnog-porodicnog-zivota
instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

Kroz forum pozorište do rešenja problema iz svakodnevnog porodičnog života

TV Bečej • Zorana Ljubojev • 6. oktobar 2022. • 09:27 •

Kroz forum pozorište do rešenja problema iz svakodnevnog porodičnog života

„Forum pozorište – porodične priče“ naziv je projekta Društva intelektualaca braće Tan, koji se realizuje u partnerstvu sa OŠ „Zdravko Gložanski“, a pod pokroviteljstvom Ministarstva za brigu o porodici i demografiju.

Interaktivno pozorište učenika od šestog do osmog razreda OŠ „Zdravko Gložanski“, biće prikazano u svim osnovnim školama u Bečeju i Ekonomsko-trgovinskoj školi. Tema su problematični trenuci i prilike iz svakodnevnog porodičnog života, koji čekaju da budu rešeni, a čije rešenje će iznaći đaci pomenutih bečejskih škola.

Program je osmišljen tako da deca gledaoci imaju prilike da postavljaju pitanja likovima iz predstave, iskažu svoje mišljenje, kao i da i sami učestvuju kao glumci i da predlažu ideje i različite strategije rešavanja problema.

Forum teatar u OŠ „Zdravko Gložanski“ pokrenut je pre nekoliko godina u okviru programa „Škola bez nasilja“, da bi kasnije bio deo projekta „Kvalitetno obrazovanje za sve“, koji realizuju pod pokroviteljstvom Saveta Evrope i Ministarstva obrazovanja, nauke i tehnološkog razvoja.

Inače, učenici OŠ „Zdravko Gložanski“ u novembru će predstavljati Srbiju na globalnoj proslavi „Be the change“ u Maleziji, koja se realizuje u okviru globalnog pokreta „Design for change“.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad