komemoracijom-i-polaganjem-venaca-obelezen-dan-oslobodenja-beceja
instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

Komemoracijom i polaganjem venaca obeležen Dan oslobođenja Bečeja

TV Bečej • Zorana Ljubojev • 10. oktobar 2022. • 08:50 •

Komemoracijom i polaganjem venaca obeležen Dan oslobođenja Bečeja

Komemoracijom i polaganjem venaca na spomen-obeležje na južnom zidu Skupštine opštine Bečej, zaokruženo je obeležavanje Dana oslobođenja Bečeja, 8. oktobar.

Skupu i programu, koji je organizovao Opštinski odbor SUBNOR Bečej u partnerstvu sa Opštinom, prisustvovali su predstavnici lokalne samouprave, zatim SUBNOR Vojvodine, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, boračkih organizacija iz Novog Sada, Vukovara, Brčkog, Apatina, Sombora, Rasine, Vrbasa, Srbobrana, Temerina i Laćarka, Opštinskog udruženja penzionera Bečej, lokalnih političkih partija i građani.

Nakon prigodnih besedi, učenica bečejske Gimnazije, Milica Džigurski pročitala je svoj rad na temu „Danas, u slobodi i miru, žive sećanja na heroje koji dadoše život za srećna jutra“, koji je dobio prvu nagradu na konkursu SUBNOR-a Bečej.

Nakon toga, usledilo je polaganje venaca na spomen-obeležje, sačinjeno od 540 pločica od terakote na kojima su imena poginulih Bečejaca u Drugom svetskom ratu i mermernoj ploči sa imenima 17 žrtava rata 1991-1999. godine.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad