ove-godine-vise-od-8-miliona-dinara-ulozeno-u-tri-becejske-osmoletke
instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

Ove godine više od 8 miliona dinara uloženo u tri bečejske osmoletke

TV Bečej • Vukašin Ljubojev • 18. oktobar 2022. • 08:35 •

Ove godine više od 8 miliona dinara uloženo u tri bečejske osmoletke

Povodom početka nove akcije Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, pod nazivom „Posete školama 2022”, potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar Žolt Sakalaš posetio je tri osnovne škole na teritoriji opštine Bečej.

On je obišao OŠ „Šamu Mihalj“ u Bečeju i Bačkom Petrovom Selu, kao i OŠ „Petefi Šandor“ u Bečeju, gde su izvedeni radovi na unapređenju školske infrastrukture, koje je finansirao pokrajinski sekretarijat u prethodne četiri godine.

Za OŠ „Šamu Mihalj“ u Bečeju obnova krovne konstrukcije je bila preko potrebna, objašnjava direktorica Monika Tufegdžić.

U OŠ „Petefi Šandor” Bečej u prethodne četiri godine Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje uložio je oko 13 miliona dinara.

Ove godine je zahvaljujući toj podršci obnovljen deo školske zgrade gde se danas nalazi umetnički kabinet.

Do kraja prvog polugodišta, pokrajinski sekretar za obrazovanje najavio je da će posetiti ukupno 175 predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola i domova učenika na teritoriji Vojvodine, kojima je Pokrajinska vlada tokom prethodne četiri godine, putem konkursa i iz tekuće budžetske rezerve, dodelila 955,5 miliona dinara za rekonstrukciju, adaptaciju, sanaciju, investiciono i tekuće održavanje objekata.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad