poklonili-plastenik-a-zauzvrat-ce-dobijati-zacinsko-bilje-tokom-citave-godine
instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

Poklonili plastenik, a zauzvrat će dobijati začinsko bilje tokom čitave godine

TV Bečej • Zorana Ljubojev • 28. oktobar 2022. • 09:32 •

Poklonili plastenik, a zauzvrat će dobijati začinsko bilje tokom čitave godine Gordana Kovačev, direktorka Ekonomsko-trgovinske škole Bečej

Ekonomsko-trgovinska škola Bečej poklonila je plastenik Školi za osnovno i srednje obrazovanje „Bratstvo“, koji će koristiti učenici smera cvećar-vrtlar za praktičnu nastavu.

Naime, ekonomci su plastenik dobili lane po osnovu projekta školske bašte, koji je podržao EU konvent u iznosu od oko hiljadu evra. Mimo toga, škola je uložila još četrdesetak hiljada dinara u opremanje plastenika.

Ipak, usled njegove nedovoljne iskorišćenosti, rešili su da ga poklone onima kojima će on i te kako značiti.

Smer cvećar-vrtlar je tradicionalno najmasovniji smer ŠOSO „Bratstvo“ i trenutno ga pohađa dvadesetak učenika, raspoređenih u tri godine, koliko traje ovaj obrazovni smer.

Plastenik je za njihov smer dragocen, jer će imati mogućnost da na praktičan način steknu znanja o uzgoju i nezi različitih biljaka i tako po završetku školovanja budu spremni za rad u toj struci.

Inače, učenici i zaposleni u „Bratstvu“ su pre nekoliko godina uredili školski prostor, koji je inače bio svojevrsna deponija, te su od njega napravili školsku baštu.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad