instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

Vikend u znaku prvog „Happy days“ festivala

TV Bečej • Vukašin Ljubojev • 3. novembar 2022. • 08:05 •

Vikend u znaku prvog „Happy days“ festivala

,,Happy days'' Bečej u saradnji sa Kancelarijom za mlade opštine Bečej, organizuje prvi ,,HAPPY DAYS FESTIVAL'' koji će biti održan 4. i 5. novembra u Pozorišnom klubu Bečej.

Projekat ima za cilj da okupi umetnike i muzičare i pokrene Festival umetničkog stvaralaštva u našem gradu, povezujući tako mlade svih nacionalnosti, u zajedničke kulturne aktivnosti.
Kako ističu organizatori, ovo je samo nastavak onoga što se uveliko radi, a to je briga o razvoju mladih, bez obzira na njihovu pripadnost.

Festival će ponuditi prezentacije umetničkih formi koje su svojstvene 21. veku, a koje se naslanjaju na istoriju muzike i vizuelnih umetnosti, izraslih u nove forme koje odlično korespondiraju sa savremenom publikom i vremenom u kome živimo.

Moderne scenske forme, kao što su „live act“, „dj set“ urbane kulture ili forme koje dolaze iz moderne vizuelne umetnosti kao što su apstraktno slikarstvo i fotografija, najprisutnije su na svetskoj umetničkoj sceni, te bi ovakav jedan festival stavio i našu zemlju i grad u istu ravan sa dešavanjima u svetu.

Projekat je koncipiran kao dvodnevni ciklus, sa uvodnom izložbom svih prijavljenih umetnika u van koncertnoj sali odnosno u holu Pozorišta, dok će muzički program biti u Pozorišnom klubu. Programi oba dana počinju u 19 časova a ulaz je slobodan.

 

 

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad