instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

KROZ BEČEJ: Virtuelna prodavnica za kvalitetniju obuku budućih trgovaca

TV Bečej • Vukašin Ljubojev • 4. novembar 2022. • 08:53 •

KROZ BEČEJ: Virtuelna prodavnica za kvalitetniju obuku budućih trgovaca

Ekonomsko-trgovinska škola Bečej otvorila je virtuelnu prodavnicu STR „Dinar“, sa ciljem da učenicima obrazovnog profila trgovac omogući što kvalitetniju praktičnu nastavu i nadgradnju teorijskog znanja.

Reč je o kabinetu za trgovinsko poslovanje, koji simulira rad u prodavnici, gde će učenici obavljati 75 odsto praktične nastave. Inače, prema važećim zakonskim odredbama učenici treba da praktičnu nastavu realizuju kod poslodavca.

IKT opremu za virtuelnu prodavnicu donirao je Servis elektronike „Trend“ iz Bečeja, dok je preduzeće „Senta-promet AD" iz “ Sente obezbedilo opremu i pomoćna sredstva.

Učenici će ujedno imati i obuke na temu zaštite potrošača.

Budući trgovci će u ovom kabinetu moći da steknu znanja o poslovanju klasične i samouslužne prodavnice, kako uraditi inventar, napraviti kalkulacije, nivelacije, kao i ostale pojedinosti važne za ovu struku.

Kvalitetna obuka i podizanje kompetencija učenika, koji su upoznati sa tehnologijom posla, lakše će i brže doći do zaposlenja nakon završetka škole i ujedno skratiti proces uhodavanja u posao.

Tekst je realizovan u okviru projekta „Kroz Bečej”, koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta opštine Bečej. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena