dodeljeni-ugovori-za-energetsku-sanaciju-porodicnih-kuca-i-stanova
instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

Dodeljeni ugovori za energetsku sanaciju porodičnih kuća i stanova

TV Bečej • Zorana Ljubojev • 16. novembar 2022. • 12:24 •

Dodeljeni ugovori za energetsku sanaciju porodičnih kuća i stanova

Šezdeset troje građana opštine Bečej dobilo je sredstva za energetsku sanaciju porodičnih kuća i stanova i to za izolaciju zidova i krovova, zamenu stolarije i uvođenje grejanja na energetski efikasne materijale.

Na konkurs se prijavilo 136 domaćinstava, a nakon što je komisija sprovela bodovanje i proverila stanje na terenu, utvrđeno je da su tri prijave bile sa neistinitim podacima. Preostali kandidati rangirani su po bodovima u skladu sa Pravilnikom.

Najviše sredstava dodeljeno je građanima za zamenu stolarije, a ova pomoć će dobro doći kućnom budžetu, naročito ako se uzme u obzir da je od početka ove godine cena stolarije skočila za oko trideset odsto.

Rok za završetak radova je 15. februar naredne godine. Po izvršenim radovima komisija će ponovo obići teren i utvrditi činjenično stanje. Ukoliko se utvrde nepravilnosti, korisnici sredstava biće u obavezi da lokalnoj samoupravi vrate novac.

Inače, za ugradnju solarnih panela predviđeno je ukupno 1,6 miliona dinara, a procedura će biti identična kao i za meru izolacije, zamene stolarije i uvođenje grejanja.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad