prikupljaju-se-bozicno-novogodisnji-paketici-za-decu-koja-zive-u-siromastvu
instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

Prikupljaju se božićno-novogodišnji paketići za decu koja žive u siromaštvu

TV Bečej • Zorana Ljubojev • 28. novembar 2022. • 08:49 •

Prikupljaju se božićno-novogodišnji paketići za decu koja žive u siromaštvu Izabela Šormaz, predsednica Društva prijatelja dece opštine Bečej

Društvo prijatelja dece opštine Bečej skoro dve decenije aktivno pomaže deci marginalizovanih društvenih grupa. I ove godine inicirali su prikupljanje božićno-novogodišnjih paketića za decu koja žive u siromaštvu.

Sa željom da svako dete oseti zimske čarolije i radosti koje donosi Deda Mraz tokom predstojećih praznika, u knjižari „Prizma“, koja je učesnik ove akcije, nalazi se humanitarna kutija gde kupci imaju priliku da kupe nešto iz asortimana knjižare i da te svoje priloge ubace u kutiju.

Akciji se priključilo i Udruženje građana „Ekobečej“, a građani koji takođe žele da učestvuju u ovoj humanitarnoj aktivnosti, to mogu učiniti na razne načine, donirajući nove i korišćene stvari, koje su u dobrom stanju. Sakupljaju se higijenski proizvodi, slatkiši, igračke, garderoba, obuća, školski i edukativni pribor.

Akcija traje do 10. decembra, a podela paketića predviđena je 15. i 16. decembra u domu „Fekete Maćaš“ na teritoriji III Mesne zajednice.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad