instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

KROZ BEČEJ: OŠ „Petefi Šandor” Bečej prva dobila najsavremenije opremljenu digitalnu učionicu u Srbiji

TV Bečej • Agota Varga • 1. decembar 2022. • 11:33 •

KROZ BEČEJ: OŠ „Petefi Šandor” Bečej prva dobila najsavremenije opremljenu digitalnu učionicu u Srbiji

Zahvaljuljući konkursu High-Tech školskog programa „Mesaroš Grupe“ iz Mađarske, Osnovna škola „Petefi Šandor“ u Bečeju je dobila prvu najsavremenije opremljenu digitalnu učionicu u Srbiji.

Vrednost opreme iznosi oko 75.000 evra i ona bi trebalo da pomogne primenu kreativne pedagogije, kao i da doprinese negovanju talenata.

Ova bečejska osmoletka je dobila potpuno novi laserski rezač, 3D štampač i laptop računare za novu High-Tech učionicu. Od 10 prijavljenih iz Srbije, Osnovna škola „Petefi Šandor“ je jedina dobila podršku programa High-Tech škole iz Mađarske.

Program High-Tech škole je zasnovan na novoj pedagoškoj metodologiji, a pored najsavremenije digitalne opreme, obezbeđuje i obuku nastavnika. Adam Horvat predstavnik Fondacije za inovativno obrazovanje i stručni vođa programa High-Tech škole je naglasio da je ova oprema stigla na pravo mesto, jer je s jedne strane ova škola predala najbolji konkurs od svih, koji su konkurisali van granica, a sa druge strane i zbog toga, što su učesnici  obuke ovog programa, tojest nastavnici ove ustanove, veoma zainteresovani, sa velikim entuzijazmom i sa puno ideja pristupaju ovom programu.

Tekst je realizovan u okviru projekta „Kroz Bečej”, koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta opštine Bečej. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena