instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

Bečej domaćin Adventskog duhovnog dana Saveza skauta vojvođanskih Mađara

TV Bečej • Agota Varga • 13. decembar 2022. • 08:03 •

Bečej domaćin Adventskog duhovnog dana Saveza skauta vojvođanskih Mađara

U prisustvu blizu 100 učesnika,  u Bečeju je održan Adventski duhovni dan Saveza skauta vojvođanskih Mađara. Događaj je realizovan na dve lokacije, u Mađarskom kulturnom društvu „Petefi Šandor” i u Lurko kući.

Manifestacija, čiji je moto „Isus je naša zvezda vodilja” organizovana je sa ciljem, da se skauti i na ovaj način pripreme za predstojeće verske praznike, kazao je Ferenc Gabona, predsednik Saveza skauta vojvođanskih Mađara. On je dodao da je duhovni dan za sve, bez obzira na godine starosti, u okviru kojeg se održavaju predavanja i razgovori  u manjim grupama, kako bi se svi otvorili i usmerili ka motou  duhovnog dana, i kako bi ispričali kakva dobra dela čine tokom Adventa, kao i kako se pripremaju za praznike.

Silvija Batori, vršilac dužnosti komandanta grupe bečejskih skauta u formiranju, nam je rekla da su na ovu manifestaciju došli iz gotovo svih krajeva Vojvodine gde postoje skauti, odnosno iz Subotice, Horgoša, Kanjiže, Martonoša, Mihajlova, Mužlje, Temerina i Bečeja, pa čak i iz Mađarske, iz Segedina.

Tamaš Maša paroh iz Torde kaže da je pre nekoliko godina postao  duhovni vođa Saveza skauta vojvođanskih Mađara i da uvek rado prisustvuje ovakvim susretima.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena