instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

Talenti OŠ „Petefi Šandor” se pripremaju za takmičenja iz robotike

TV Bečej • Redakcija TV Bečej • 25. januar 2023. • 11:56 •

Talenti OŠ „Petefi Šandor” se pripremaju za takmičenja iz robotike

Talentovani učenici OŠ „Petefi Šandor” u Bečeju se pripremaju za dva velika međunarodna takmičenja iz robotike. Jedan tim učenika koji rade u okviru programa razvoja talenata jednosmenske nastave učestvuje u onlajn takmičenju iz robotike „Edukap 2023”, a pripremaju se i za WRO takmičenje sa po dva tima.

Ove godine će se održati školsko takmičenje, gde će više timova u kategoriji trećih i četvrtih razreda, kao i u kategoriji sedmih i osmih razreda odmeriti znanje, kaže Dorina Keringer, nastavnica informatike, robotike, i programiranja u ovoj osmoletki, dodajući da će se od pobednika nižih i viših razreda oformiti dva tima, koja će učestvovati na međunarodnim takmičenjima.

Učenici OŠ „Petefi Šandor” iz Bečeja su prethodnih godina postizali značajne uspehe na takmičenjima iz robotike, i pošto već imaju iskustva u tome, i ove godine očekuju odlične rezultate, dodala je nastavnica.

Oko desetak đaka nižih razreda, koji pohađaju časove robotike, uče osnove programiranja kroz realizaciju manjih projekata uz pomoć robota nove generacije.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad