predavanje-jos-uvek-vozim-za-becejske-osmake
instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

Predavanje „Još uvek vozim“ za bečejske osmake

TV Bečej • Vukašin Ljubojev • 7. februar 2023. • 12:46 •

Predavanje „Još uvek vozim“ za bečejske osmake

Kancelarija za mlade opštine Bečej organizovala je seriju predavanja pod nazivom „Još uvek vozim“, koja su realizovana u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja Republike Srbije i Savetom za bezbednost saobraćaja opštine Bečej. 

Predavanje je ovoga puta održano u OŠ „Petefi Šandor“ i „Sever Đurkić“ u Bečeju, kao i OŠ „Šamu Mihalj“ u Bačkom Petrovom Selu.

Učenici osmih razreda su imali prilike da iz prve ruke, od Slaviše Savića, predstavnika Udruženja paraplegičara mačvanskog okruga saznaju važne činjenice u vezi sa bezbednim ponašanjem u saobraćaju, ali i kobne posledice usled nepoštovanja propisa.

Pored interaktivnog predavanja u kojem je bilo reči o rizicima i uticajnim faktorima na nastanak nezgoda, osnovci su imali priliku i da isprobaju „pijane naočare“ koje zapravo simuliraju uticaj alkohola, narkotika i umora na ljudski organizam.

Inače, statistika pokazuje da su konzumiranje alkohola, neprilagođena brzina, upotreba mobilnog telefona za vreme vožnje i ne korišćenje sigurnosnog pojasa najčešći razlozi zbog kojih mladi stradaju u saobraćajnim nezgodama. 

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad