instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

Obaraju se rekordi humanosti u Bečeju

TV Bečej • Vukašin Ljubojev • 24. februar 2023. • 11:00 •

Obaraju se rekordi humanosti u Bečeju

Akcije dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine i Crvenog krsta Bečej postaju sve veće i značajnije za čitavu pokrajinu, jer se upravo u našem gradu na svakoj akciji sakupi više od 120 jedinica ove dragocene tečnosti.

Protekla godina bila je i više nego odlična, zaključuju iz ove organizacije, a kako se završila protekla tako je počela i ova. Na poslednje organizovanoj akciji 22. februara, meštani Bečeja ponovo su upisali novi rekord.

Kada je reč o akcijama dobrovoljnog davanja krvi u Bačkom Gradištu i Bačkom Petrovom Selu, one takođe imaju tendenciju porasta i povećanje odziva meštana ovih naseljenih mesta.

Pored rekorda, u bečejskom Crvenom krstu ne kriju da su i više nego srećni i zadovoljni zbog donacije koje su dobili i koja će im umnogome pomoći u daljem radu i funkcionisanju.

Ukupno 23 organizacije Crvenog krsta u Vojvodini dobilo je automobile, a u Crvenom krstu Bečej je ovo prvi put od kada je organizacija osnovana da je dobilo svoje vozilo.

Ipak i pored svih uspeha i donacije koje je dobio Crveni krst, postoji nešto što im nedostaje, a  to su upravo volonteri, koji treba da čine okosnicu ove organizacije.

Pored stečenog znanja koje će novi volonteri usvojiti, postoje i drugi benefiti poput druženja, putovanja, upoznavanja, ali i letovanja ističu iz Crvenog krsta.

Za kraj podsetimo da je sledeće akcija dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine i Crvenog krsta Bečej zakazana za 17. mart u Bačkom Petrovom Selu.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena