instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

Obuka za rezervne oficire roda avijacije

TV Bečej • Redakcija TV Bečej • 2. mart 2023. • 10:31 •

Obuka za rezervne oficire roda avijacije

Ministarstvo odbrane poziva sve mladiće i devojke do 27 godina starosti sa diplomom osnovnih akademskih studija civilnih fakulteta da se prijave za Vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire roda avijacije.

Priliku da sednu u kokpit najsavremenijih aviona i helikoptera našeg Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane imaće kandidati koji, nakon što zadovolje opšte uslove konkursa, medicinske i psihološke provere, savladaju selektivnu padobransku i letačku obuku.

Kandidati koji uspešno završe šestomesečno osposobljavanje dobiće mogućnost da odmah stupe u profesionalnu vojnu službu i kao oficiri roda avijacije u jedinicama RV i PVO nastave letačku obuku i steknu zvanje pilota.

Zainteresovani kandidati prijave mogu da podnesu u centrima Ministarstva odbrane, šalterima Pošte ili na portalu e-Uprave.

Obrazac prijave kandidat dobija u centru Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu.

Konkurs je otvoren do 31. marta 2023. godine, a sve dodatne informacije o uslovima i načinu konkurisanja mogu se dobiti u Komandi Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane u Zemunu (Glavna br. 1) ili na brojeve telefona 011/3074-128, 011/3074-008 i 011/3074-027.

Bliže o uslovima konkursa saznajte i na sledećem LINKU.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Media Info Centar
Institut HIB
Privredna akademija Novi Sad