instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

Savremene tehnologije obogaćuju nastavu u Vojvodini

TV Bečej • Zorana Ljubojev • 6. mart 2023. • 09:00 •

Savremene tehnologije obogaćuju nastavu u Vojvodini

Osnovna škola „Petefi Šandor“ iz Bečeja bila je domaćin dvodnevnog seminara koji je organizovalo Udruženje prosvetnih radnika Mađara Severne Bačke sa ciljem da prosvetne radnike edukuje u pravcu korišćenja savremenih tehnologija u nastavi.

Tokom prvog polugodišta OŠ „Petefi Šandor“ postala je bogatija za najsavremeniju obrazovnu učionicu, kakva tvrde u ovoj ustanovi, ne postoji na ovim prostorima. Ipak, sama digitalizacija škole nije dovoljna ako prosvetni radnici nisu edukovani kako da primenjuju digitalne sprave u nastavi.

Obuci je prisustvovalo oko pedeset nastavnika iz Subotice, Sente, Ade i Bečeja sa namerom da steknu veštine pomoću kojih će kod dece razvijati najvažnije kompetencije 21. veka.

Predavači su bili iz Mađarske iz firme \"Maker s Red Box\", koja se bavi izradom gradiva i programskih paketa za unapređenje kompetencija novih kreativnih pedagogija.

Događaju je prisustvovao i podsekretar Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, Viktor Pal, koji je najavio podršku vaspitno-obrazovnim ustanovama u Vojvodini.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena