instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

“Potisje-Bečej” oslobodilo se višemilionskih gubitaka

TV Bečej • Vukašin Ljubojev • 14. mart 2023. • 10:19 •

“Potisje-Bečej” oslobodilo se višemilionskih gubitaka

Preduzeće “Potisje-Bečej” prošlu godinu završilo je u plusu, a ostvarena dobit po prvi put od 2015. godine biće isplaćena osnivačima društva, srazmerno njihovom udelu u preduzeću.

Pokriven je višemilionski gubitak koji je aktuelno rukovodstvo nasledilo pre osam godina. Dobar deo otpisanih potraživanja je naplaćen, jer je preduzeće redovno slalo opomene neplatišama, kazala je šefica računovodstva “Potisja”, Milijana Đukić.

U “Potisju” apeluju na građane da redovno izmiruju svoje obaveze i plaćaju račune za odnošenje smeća. Ukoliko dobiju opomenu, mogu se javiti u direkciju preduzeća kako bi napravili reprogram dugovanja.

Podsećanja radi, kada je krajem decembra 2015. godine lokalna samouprava od manjinskog vlasnika „Potisja“ iz Mađarske preuzela upravljanje preduzećem, „Potisje“ je imalo 34 miliona dinara gubitka, 15,5 miliona dinara neplaćenih obaveza, ukupan prihod od 54 miliona dinara, procenat naplate usluga od 52 odsto.

„Potisje“ je na kraju 2021. godine imalo ukupan prihod od 137 miliona dinara. 

U preduzeće je u prethodnih 6 godina uloženo više od milion evra – udeo donacija i projekata je oko 288.000 evra, a ostatak su sopstvena sredstva „Potisja“ i lizing.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad