instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

Poziv školarcima za učešće na konkurs "Krv život znači"

TV Bečej • Vukašin Ljubojev • 21. mart 2023. • 08:07 •

Poziv školarcima za učešće na konkurs

Na konkursu promocije dobrovoljnog, anonimnog i nenagrađenog davalaštva krvi „Krv život znači“ pravo učešća imaju učenici osnovnih i srednjih škola u Srbiji, koji svoje radove treba da dostave organizaciji Crvenog krsta u gradu i opštini na čijoj se teritoriji nalazi škola odakle je učenik.

Kada je reč o vrstama umetničkog izražavanja po uzrasnim kategorijama, one su sledeće:

Učenici od 1-4. razreda osnovne škole svoje umeće moći će da prikažu kroz likovni, literarni, ili video rad. Učenici od 5-8. razreda osnovne škole takmiče se u kreiranju postera, tekstualne kratke poruke-SMS poruke i video radom, dok će se učenici gimnazija i srednjih škola nadmetati u vizualu za društvene mreže, tekstom kratke poruke-SMS poruke i video radom.

Radovi koji sadrže poruku namenskog davanja, bolničku atmosferu, naturalističke elemente (igle, špriceve, nadgrobne spomenike i sl.) prikazuju ili govore o saobraćajnim nesrećama  i smrti su promašili temu i ne ulaze u kriterijum za nagrađivanje.

Svečana dodela nagrada biće upriličena 14. juna za plasman na prvo, drugo i treće mesto za svaki uzrast po kategorijama radova.

Za detaljnije informacije možete se obratiti organizaciji Crvenog krsta Bečej.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad