instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

Tridesetak meštana Bačkog Gradišta učestvovalo u akciji uređena vrtića Kockica

TV Bečej • Vukašin Ljubojev • 23. mart 2023. • 09:15 •

Tridesetak meštana Bačkog Gradišta učestvovalo u akciji uređena vrtića Kockica

Na inicijativu nekoliko mama, čija deca pohađaju vrtić „Kockica“ u Bačkom Gradištu, organizovana je druga po redu akcija uređenja dvorišnog prostora u kojoj su učestvovale mame, tate, bake i deca.

Pre nedelju dana na prvoj radnoj akciji posečeno je žbunje i divlje rastinje, orezane su grane, pokošena je trava, okopane su baštice i celokupno dvorište je počišćeno. Dok su u drugoj ranoj akciji nasipane žardinjere zemljom, sađeno je cveće, ofarbano je igralište, i još mnogo toga.

Vrtić „Kockica“ pohađa oko 130-oro dece raspoređenih u dve grupe celodnevnog boravka uzrasta od tri do šest godina i četiri grupe poludnevnog boravka, od čega dve grupe na srpskom i dve na mađarskom jeziku.

Ovakvi vidovi saradnje roditelja i vrtića, kao i učešće cele lokalne zajednice daju dobar primer kako najmlađim meštanima ovog naseljenog mesta, tako i starijima.

Još nekoliko radnih akcija je u planu, kada će se zameniti kompletna ograda vrtića, postaviti mobilijar u vidu klupa, kanti za smeće, a planira se i biciklana.  

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena