gasic-na-palicu-narednih-dana-pojacane-mere-na-subijanju-iregularnih-migracija
instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

Gašić na Paliću: Narednih dana pojačane mere na subijanju iregularnih migracija

TV Bečej • Redakcija TV Bečej • 19. novembar 2023. • 14:37 •

Gašić na Paliću: Narednih dana pojačane mere na subijanju iregularnih migracija

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić obišao je noćas na Paliću pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova i poručio da će policija istrajno sprovoditi akciju dok problem iregularnih migracija ne bude rešen i lanac krijumčarenja ljudi presečen u potpunosti.

 

Ministar Gašić je istakao da se na ovom zadatku pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova maksimalno i posvećeno trude da očuvaju bezbednost i sigurnost građana na severu države, kao i da će i u narednim danima preduzimati pojačane mere i angažovati potrebne policijske snage u realizaciji ove akcije na suzbijanju iregularnih migracija.

 

Takođe, ovom prilikom ministar se zahvalio svim pripadnicima MUP-a koji danonoćno rade kako bi naši građani bili sigurni i bezbedni.

U akciji suzbijanja iregularnih migracija, koja se sprovodi po nalogu ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, a kojom rukovodi pomoćnik direktora policije, general policije Dejan Luković, pripadnici MUP-a pronašli su ukupno 6.399 iregularnih migranata koji su se skrivali u pograničnim pojasevima na području Sombora, Subotice, Kikinde i Pirota.

 

Policija je kontrolisala 134.542 vozila i 378 objekata, od kojih je najveći broj u Subotici, dok je uhapšeno osam krijumčara, a zadržane su 253 osobe zbog različitih krivičnih dela.

 

Od početka akcije, detaljnim pregledom terena više stotina policijskih službenika  pronašli su 29 automatskih pušaka i 10 pištolja, 3.120 komada municije različitog kalibra, više stotina stranih pasoša i narkotike.

 

 

 

 

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad