kako-zastititi-decu-na-internetu
instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

Kako zaštititi decu na internetu?

TV Bečej • Vukašin Ljubojev • 23. novembar 2023. • 08:53 •

Kako zaštititi decu na internetu?

„Ukradena bezbednost“ naziv je predavanja koje je Igor Jurić iz Centra za nestalu i zlostavljanu decu u saradnji sa neformalnim udruženjem „Komšije za komšije“ održao u Narodnoj biblioteci Bečej.

Program je bio koncipiran tako da je jedan deo bio namenjen deci i mladima uzrasta od 12 do 18 godina, a drugi je bio za roditelje.

U okviru radionice na temu bezbedne upotrebe interneta, predavač je na interaktivan način sa učesnicima razgovarao i razmatrao više tema – zaštita naloga na internetu, vršnjačko i onlajn nasilje, internet prevare, vrbovanje i taktike predatora na internetu.

Bez obzira što se više govori o bezbednosti dece, ona i dalje nije na zadovoljavajućem nivou. Zbog toga će Centar za nestalu i zlostavljanu decu početkom iduće godine realizovati pilot projekat na teritoriji Vojvodine, u koji će biti uključen i Bečej.

Sistem „Pronađi me” za hitno obaveštavanje javnosti u slučaju nestanka maloletnika, aktivan je skoro mesec dana u Srbiji, i na sreću još se jednom nije oglasio. Sistem je simbolično pušten tokom osme konferencije „Bezbednost i odgovornost 2023. godine” koju je organizovao Centar za nestalu i zlostavljanu decu”.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad