mestani-radicevica-slozni-u-jos-jednoj-akciji-za-lepsi-zivot-na-selu
instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

Meštani Radičevića složni u još jednoj akciji za lepši život na selu

TV Bečej • Zorana Ljubojev • 4. decembar 2023. • 11:18 •

Meštani Radičevića složni u još jednoj akciji za lepši život na selu

Na inicijativu četiri mame iz Radičevića, a uz podršku brojnih meštana, udruženja, privrednika i lokalne samouprave, realizovana je akcija pošumljavanja školskog dvorišta koje je bogatije za 50 različitih sadnica.

Osim što će, kada stabla stasaju, pružati hlad najmlađima tokom letnjih meseci, ona će ujedno poslužiti i za sticanje novih znanja iz oblasti biologije.

Pored toga, urađeni su dodatni radovi na uređenju i oplemenjivanju prostora u kojem borave osnovci i predškolci iz Radičevića.

Tokom novembra sprovedeni su radovi na uređenju okoline škole, prefarbani su stubovi ograde i delimično je zamenjena žica oko škole.

Akciju pošumljavanja nije sprečilo hladno i vetrovito vreme, jer je volja onih da pomognu bila jača od bilo koje prepreke.

Sadnice u vrednosti od oko 300.000 dinara obezbedili su meštani i privrednici koji su na neki način povezani sa selom, a lokalna samouprava učestvovala je u ovoj akciji sa oko 400.000 dinara.

U znak zahvalnosti, organizatori akcije uručili su plakete učesnicima i onima koji su doprineli da deca u Radičeviću imaju bolje uslove za igru, slobodno vreme i srećno odrastanje.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad