nacrt-budzeta-502-miliona-za-kapitalne-investicije-u-2024
instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

Nacrt budžeta - 502 miliona za kapitalne investicije u 2024.

TV Bečej • Zorana Ljubojev • 13. decembar 2023. • 08:04 •

Nacrt budžeta - 502 miliona za kapitalne investicije u 2024.

Javna rasprava o nacrtu budžeta opštine Bečej za 2024. godinu održana je u velikoj sali Skupštine opštine Bečej.

Ovim dokumentom predviđeno je da planirani prihodi i primanja i rashodi i izdaci budžeta za narednu godinu iznose 2,4 milijarde dinara, od toga sredstva iz budžeta 2,3 milijarde dinara, sredstva iz ostalih izvora 15,3 miliona dinara, a prihodi iz izvora drugih nivoa vlasti 57,2 miliona dinara.

U nacrtu budžeta se, između ostalog, navodi proširenje javne rasvete u naselju Veljko Vlahović, izgradnja igrališta ispred I Mesne zajednice, sanacija i rehabilitacija ulica na teritoriji opštine Bečej, završetak rekonstrukcije puta Bečej-Poljanica.

Stanovnici naselja Sever Đurkić kao najveći prioritet istakli su asfaltiranje ulice iza Gerontološkog centra. Ipak, ta deonica se u knjigama ne vodi kao ulica, te je potrebno sprovesti određenu proceduru kako bi mogla da se asfaltira u narednom periodu, rekao je dr Radojević.

Plan je i da se u Bačkom Gradištu uradi sanacija kuglane, da se uklone divlje deponije, da se rekonstruiše Srbobranska ulica. Potpisan je ugovor za klimatizaciju sportske hale u Bečeju u vrednosti od oko 12 miliona dinara, a ta sredstva uvrštena su u nacrt budžeta.

U Mesnoj zajednici Mileševo-Drljan u planu je da se obnovi ulica Borisa Kidriča i da se izgradi dečije igralište ispred škole.

U predlogu je predviđeno i da jednokratna naknada majkama za prvorođeno dete bude duplirana, pa bi tako ova mera podrške od naredne godine iznosila 40.000 dinara.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad