savesnim-ponasanjem-u-saobracaju-cuvamo-svoje-ali-i-tude-zivote
instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

Savesnim ponašanjem u saobraćaju čuvamo svoje, ali i tuđe živote

TV Bečej • Vukašin Ljubojev • 14. decembar 2023. • 07:58 •

Savesnim ponašanjem u saobraćaju čuvamo svoje, ali i tuđe živote

Konzumiranje alkohola, neprilagođena brzina, upotreba mobilnog telefona za vreme vožnje i ne korišćenje sigurnosnog pojasa najčešći su razlozi zbog kojih mladi stradaju u saobraćajnim nezgodama.  Prema poslednjim podacima Agencije za bezbednost saobraćaja u proseku godišnje u Srbiji pogine oko 100 i biva povređeno oko 6.300 mladih osoba.

U želji da kroz lične primere menjaju i utiču na svest mladih i ukažu im na tragične posledice neodgovornog ponašanja u saobraćaju, Kancelarija za mlade opštine Bečej u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja, Savetom za bezbednost saobraćaja opštine Bečej i Udruženjem paraplegičara Mačvanskog okruga organizovala je i osmu godinu za redom predavanje namenjeno đacima bečejskih škola pod nazivom „Još uvek vozim, ali ne hodam“.

Milica Knežević sa 15 godina doživela je saobraćajnu nezgodu, nakon koje je ostala u invalidskim kolicima. U želji da mladi ne ponove njenu grešku, Milica je razgovarala sa mladim budućim vozačima i prenela im svoja iskustva.

Savesnim ponašanjem čuvamo svoje, ali i tuđe živote – poruka je predavanja svim budućim vozačima, kao i onima koji su dobili probne vozačke dozvole.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad