instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

Povećan broj prekršaja za neplaćanje poreza na imovinu

TV Bečej • Zorana Ljubojev • 23. januar 2024. • 07:52 •

Povećan broj prekršaja za neplaćanje poreza na imovinu Snežana Bašič, predsednica Prekršajnog suda u Bečeju

Protekla godina bila je izuzetno dinamična za Prekršajni sud u Bečeju, kako zbog broja predmeta, tako i zbog različitih vrsta prekršaja koji su se našli u radu ovog pravosudnog organa.

U radu je bilo 3.954 predmeta, od čega je rešeno 3.242, rekla je predsednica Prekršajnog suda Snežana Bašić.

Na drugom mestu su prekršaji iz oblasti javnog reda i mira kojima se ugrožavaju spokojstvo i sigurnost građana nasilničkim ponašanjem, a koji se odnose na tuče na javnom mestu.

Takođe, lane su bili zastupljeni predmeti koji se odnose na kršenje Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji, odnosno na neplaćanje poreza na imovinu.

Uloga prekršajnih sudova u zakonodavnom sistemu je veoma značajna, posebno imajući u vidu činjenicu da samo Zakon o prekršajima propisuje jedan institut, a to je izvršenje odluke pre njene pravosnažnosti, istakla je Bašić.

Inače, u toku protekle godine Prekršajni sud u Bečeju je zahvaljujući finansijskoj podršci lokalnih samouprava obnavljao i renovirao objekte i opremu u prostorijama u Srbobranu, Temerinu i Žablju, dok se zgrada u Bečeju redovno održava zahvaljujući sredstvima Ministarstva pravde.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena