instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

Poziv građanima da se prijave za mere sufinansiranja energetske sanacije

TV Bečej • Redakcija TV Bečej • 23. januar 2024. • 09:47 •

Poziv građanima da se prijave za mere sufinansiranja energetske sanacije Foto: TV Bečej

Opština Bečej objavila je danas javni poziv građanima za sufinansiranje mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova na teritoriji opštine Bečej.

Podnosilac prijave uz prijavni obrazac, dostavlja i predračun/profakturu koju je izdao jedan od privrednih subjekata, koji se prethodno prijavio na Javni poziv za privredne subjekte, u okviru kojeg je doneto Rešenje o listi prijavljenih privrednih subjekata. Spisak možete pronaći OVDE.

Građani se mogu prijaviti za devet mera energetske sanacije i to za zamenu spoljnih prozora i vrata, izolaciju spoljnih zidova, izolaciju ispod tavanice/krova, zamenu grejača prostora sa efikasnijim kotlom na gas, zamenu grejača efikasnijim kotlom na biomasu, ugradnju toplotne pumpe, zamenu i ugradnju cevne mreže i grejnih tela, ugradnju solarnih kolektora za pripremu tople vode i ugradnju solarnih panela za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe.

Ukupna sredstva za sufinansiranje iznose 20 miliona dinara.

Svi detaljniji uslovi se mogu pronaći u tekstu Javnog poziva, koji je objavljen na sajtu opštine Bečej, u delu – Servis građana-Energetska sanacija, a mogu se preuzeti i u Opštini, u kancelariji broj 15 – gde se može dobiti pomoć pri konkurisanju ili se može obratiti na broj telefona 021/6811-823.

Prijave se podnose u zatvorenoj koverti, na pisarnicu Opštine i odobravaće se po redosledu kako budu primljene.

Javni poziv traje do utroška sredstava a najkasnije do 20. februara.
 

 

MAKSIMALNI IZNOSI BESPOVRATNIH SREDSTAVA

Zamena spoljnih vrata i prozora 120.000 dinara

Ugradnja kotla na gas 90.000 dinara

Ugradnja toplotne pumpe

- vazduh vazduh 190.000 dinara

- vazduh voda 350.000 dinara

Zamena ili ugradnja nove instalacije 90.000 dinara, mera koja se ne primenjuje samostalno već isključivo uz zamenu kotla ili ugradnju toplotne pumpe, kada se podnosi prijava za pojedinačnu meru

Pored prijava za pojedinačnu meru, građani mogu da se prijave za paket mera sa višim udelom bespovratnih sredstava. Predviđena su tri paketa mera: osnovni, standardni i napredni. Smisao osnovnog paketa je dodatni podsticaj smanjenju potrošnje energije za grejanje. Primenom standardnog paketa dodatno se podstiče smanjenje zagađenja vazduha i emisije CO2, dok se u naprednom paketu najviši udeo bespovratnih sredstava daje za primenu solarne energije, kao obnovljivog vida energije. Više informacija možete pronaći OVDE.

 

 

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena