120306-svetosavskom-akademijom-proslavljena-skolska-slava
instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

Svetosavskom akademijom proslavljena školska slava

TV Bečej • Zorana Ljubojev • 29. januar 2024. • 08:16 •

Svetosavskom akademijom proslavljena školska slava

Školska slava Sveti Sava svečano je proslavljena u Gradskom pozorištu Bečej na Svetosavskoj akademiji, čiji je domaćin bila Tehnička škola.

Program je otvoren himnom srpskom prosvetitelju, koju je izveo hor škole domaćina.

Pozdravnu besedu održao je protojerej Vladislav Pajić, arhijereski namesnik bečejski. On je tom prilikom istakao vrednosti čovekoljublja, osvrnuo se na put prosvećenja i obrazovanja srpskog naroda koji je utemeljio prosvetitelj i arhiepiskop samostalne srpske pravoslavne crkve, Sveti Sava, čija je životna filozofija bila definisana u nekoliko reči – Bog iznad svega, a čovek pre svega.

Predsednik opštine Bečej dr Vuk Radojević u svom izlaganju podsetio na značaj obrazovanja kao temelja ličnog i društvenog napretka, te da školska slava Sveti Sava, koja se obeležava kao Dan prosvete, dodatno ističe važnost pismenosti u srpskom društvu.

S tim u vezi, lokalna samouprava je u prethodnih pola godine potpisala ugovore u vrednosti od preko 200 miliona dinara za unapređenje infrastrukture škola na teritoriji opštine Bečej, rekao je dr Radojević.

Osim učenika Tehničke škole, učešće na Svetosavskoj akademiji uzeli su i đaci i zaposleni Ekonomsko-trgovinske škole, učenici Gimnazije, KUD „Đido“, bečejski dečiji crkveni hor i hor odraslih „Sveti Georgije“.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad