121300-stotinak-becejskih-srednjoskolaca-na-promocija-dobrovoljnog-sluzenja-vojnog-roka
instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

Stotinak bečejskih srednjoškolaca na promocija dobrovoljnog služenja vojnog roka

TV Bečej • Vukašin Ljubojev • 7. februar 2024. • 07:48 •

Stotinak bečejskih srednjoškolaca na promocija dobrovoljnog služenja vojnog roka

Centar Ministarstva odbrane Novi Sad održao je juče u Gradskom pozorištu Bečej promociju dobrovoljnog služenja vojnog roka i vojnog stručnog osposobljavanja za rezervne oficire.

Promociji su prisustvovali učenici srednjih škola, kao i predstavnici lokalne samouprave na čelu sa zamenicom predsednika opštine Bečej Svetlanom Vuletić.

Mladi su mogli da se upoznaju sa obavezama i postupkom uvođenja u vojnu evidenciju, sa načinima prijavljivanja za dobrovoljno služenje vojnog roka i stručno osposobljavanje za rezervne oficire, ali i sa mogućnostima zasnivanja radnog odnosa u Vojsci Srbije u svojstvu profesionalnog vojnika, kao i mogućnostima školovanja u vojno školskim ustanovama.

Zamenica predsednika opštine Bečej Svetlana Vuletić istakla je da je lokalna samouprava dala podršku ovom događaju jer je osim sa nacionalnog stanovišta, značajan i zbog toga što srednjoškolcima pruža mogućnost da se upoznaju sa radom Vojske Srbije i prilikama koje ona pruža radeći na jačanju kapaciteta države.

Dodatne informacije sva zainteresovana lica mogu dobiti u svakom vojnom odseku, pa tako i u Bečeju. Na raspolaganju su im i regionalni centri Ministarstva odbrane, kao i zvanična internet prezentacija. Iz Centra podsećaju i sve mladiće rođene 2006. godine, kao i starije koji to nisu obavili, da se upišu u vojnu evidenciju jer je to zakonska obaveza.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad