122277-pocinje-obavezna-registracija-pripejd-brojeva-mobilnih-telefona
instagram Srpski Magyarul
 
instagram Srpski Magyarul

Društvo

Počinje obavezna registracija pripejd brojeva mobilnih telefona

TV Bečej • Redakcija TV Bečej • 12. februar 2024. • 11:42 •

Počinje obavezna registracija pripejd brojeva mobilnih telefona

Od 10. februara 2025. godine punu pripejd uslugu mobilne telefonije neće biti više moguće koristiti bez registracije. Nakon toga korisnici pripejd usluga koji se ne budu registrovali imaće samo omogućene usluge obavljanja poziva ka hitnim službama.

Registracija korisnika pripejd kartica mobilne telefonije počinje od sutra, saopštilo je Ministarstvo informisanja i telekomunikacija.

Ova odluka sprovodi se prema novom Pravilniku o tehničkim uslovima za registraciju krajnjih korisnika usluge za plaćanje unapred.

Kako se navodi u saopštenju, novi, kao i postojeći pripejd korisnici će moći da se registruju u poslovnicama svojih operatera, dok će postepeno biti uvedena i onlajn registracija korišćenjem šeme elektronske identifikacije osnovnog nivoa pouzdanosti.

Od 10. februara 2025. godine punu pripejd uslugu mobilne telefonije neće biti više moguće koristiti bez registracije.

Nakon toga korisnici pripejd usluga koji se ne budu registrovali imaće samo omogućene usluge obavljanja poziva ka hitnim službama ili ka sistemu korisničke podrške operatora.

Zakona o elektronskim komunikacijama koji je doneo ovu novinu usvojen je prošle godine, a Ministarstvo je tada navelo zakon uvodi registraciju svih pripejd pretplatnika mobilne telefonije u Srbiji kako bi se postigla veća sigurnost građana.

Obavezna registracija će biti za sve nove korisnike pre nego što postanu pripejd korisnici, odnosno pre nego što kupe SIM karticu sa novim brojem, kao i svi oni koji već imaju pripejd brojeve od ranije.

Registracija za fizička lica podrazumeva ostavljanje podataka kao što su ime i prezime i jedan od identifikacionih podataka kao što su JMBG, broj lične karte, broj putne isprave ili evidencioni broj stranca.

Preporučujemo još …


Pregled vesti
Vesti dana - video

Pregled vesti
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

BEČEJ Vreme
Fejsbuk

Emisije

Bečejski ugao

TV Bečej

Bečejski ugao

Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad